Köln: 23.–26.02.2027 #AnugaFoodTec2027

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Das neue Digital-Magazin der Anuga FoodTec geht an den Start

News, Insights, Interviews +++ Schwerpunkt der ersten Ausgabe ist „Responsibility“, das Leitthema der Anuga FoodTec 2024

Das Digital-Magazin der Anuga FoodTec ist online! Die neue Content-Plattform bietet ab Ende Juni News, Insights, Trendberichte, Interviews und Hintergrundinformationen zu aktuellen Themen der FoodTec-Branche. Einmal im Monat werden neue Fachinhalte mit neuen Schwerpunkten bereitgestellt. Im Fokus stehen die Ausstellungschwerpunkte der Messe - Automation & Digitalization, Processing, Packaging, Environment & Energy, Safety & Analytics, Intralogistics - sowie das Leitthema der Anuga FoodTec 2024 „Responsibility“. Diesem Anliegen widmet die Erst- und Zweitausgabe des digitalen „Anuga FoodTec Magazins“ besondere Aufmerksamkeit.

Zu finden ist das neue Digital-Magazin auf der Homepage der Anuga FoodTec und unter folgendem Direktlink: https://www.anugafoodtec.de/magazin/

Das Digital-Magazin ist eine Gemeinschaftsproduktion der Koelnmesse als Veranstalter der Anuga FoodTec und der DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) als fachlichem Partner und ideellem Träger.

Mit dem „Anuga FoodTec Magazin“ bietet die Messe allen Branchenbeteiligten einen einzigartigen und fachspezifischen Informationshub, der regelmäßig über neue Ansätze, Innovationen und Trends in der Zulieferindustrie für die Lebensmittel- und Getränkeindustrie berichtet. Verschiedene Formate wie Interviews, Videos, Fachtexte, Daten und Fakten geben Einblicke in Unternehmen und die Arbeit von Forschungsinstituten. Das „Anuga FoodTec Magazin“ setzt sich zum Ziel, bis zur Messe selbst und darüber hinaus den Informations- und Wissensaustausch und damit den kontinuierlichen Dialog innerhalb der Branche zu fördern.

Schon jetzt zeichnet sich für die Anuga FoodTec eine hervorragende Ausstellerbeteiligung in allen Segmenten ab. Auch das Eventprogramm mit Vorträgen und Paneldiskussionen nimmt Form an. Eine der zentralen Fragestellungen im Rahmen dessen wird sein: Wie kann die Ausrichtung der Lebensmittelproduktion entlang der Supply Chain aussehen, um in der Zukunft eine nachhaltige Veränderung unseres Ernährungssystems und eine globale Versorgungssicherheit zu gewährleisten? 

Mit ihrem prozess- und branchenübergreifenden Ansatz ist die Anuga FoodTec einzigartig. Sie deckt alle Aspekte der Produktion von Lebensmitteln und Getränken ab – von Prozesstechnologie sowie Abfüll- und Verpackungstechnik über Lebensmittelsicherheit und Verpackungen bis hin zur Digitalisierung und Intralogistik. Als neuer Ausstellungsbereich werden Umwelttechnologie und Energie in die Messe integriert.
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The new digital magazine of Anuga FoodTec goes to press

News, insights, interviews +++ the main focus of the first issue is "Responsibility", the key theme of Anuga FoodTec 2024

The digital magazine of Anuga FoodTec is online! From the end of June onwards, the new content platform offers news, insights, trend reports, interviews and background information on current themes of the foodtec industry. Once a month, new specialised contents with new focal points will be published. The focus lies on the main exhibition sections of the trade fair - Automation & Digitalization, Processing, Packaging, Environment & Energy, Safety & Analytics, Intralogistics - as well as on the key theme of Anuga FoodTec 2024 "Responsibility". The first two issues of the digital "Anuga FoodTec Magazine" are particularly dedicated to the latter topic.

The new digital magazine can be found on the homepage of Anuga FoodTec and under the following direct link: https://www.anugafoodtec.com/magazine/

The digital magazine is produced jointly by Koelnmesse as the organiser of Anuga FoodTec and by the DLG (German Agricultural Society) as its technical and industry sponsor.

The trade fair's aim behind the "Anuga FoodTec Magazine" is to offer all industry players a unique and specialised information hub, which regularly reports on new approaches, innovations and trends in the supplier sector for the food and beverage industry. Different formats such as interviews, videos, specialised texts, data and facts provide insights into companies and the work of research institutes. The "Anuga FoodTec Magazine" has set itself the goal of promoting the exchange of information and knowledge and thus the continual dialogue within the industry until the trade fair starts and beyond.

The signs are already very good that there will be a high number of exhibitors in all segments at Anuga FoodTec. The event programme comprising of lectures and panel discussions is also taking on shape. One of the key questions of the event programme will be: How should food production be aligned across the supply chain to ensure a sustainable change of our food system and global food security in future? 

Anuga FoodTec is unique with its approach across processes and industries. It covers all aspects of the production of food and beverage production – from process technology, as well as filling and packaging technology through food safety and packaging to digitalisation and intralogistics. Environmental technology and energy will be integrated into the trade fair as a new exhibition area.

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    Karen Schmithüsen Public and Media Relations Manager

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